Autores
 
Mi cesta
0 artículos
 
Promociones
 

Viatges per Egipte d'Eduard Toda i Güell 1884-1886. Vol. I

Viatges per Egipte d'Eduard Toda i Güell 1884-1886. Vol. I
Clic para ampliar
Precio: 40,00 €
Disponibilidad: Agotado temporalmente
Autor: Duran Esteva, Xavier
Buscar por autor: Duran Esteva, Xavier
Valoración media: Sin valorar

Cantidad: Añadir a la cesta

Ident. 1081
Formato: 175 pàgs.
Tamaño: 21 x 30
Encuadernación: rústica
Edición: 2016
I.S.B.N.: 9788460875185


Passats cent trenta-dos anys, rememorem la fascinant estada del diplomàtic Eduard Toda i Güell (Reus 1855 - Poblet 1941) al país del Nil, a finals del segle XIX.

Els amants dels viatges i de l’art tindran ocasió de recrear i imaginar un plaent viatge visual seguint i acompanyant el jove Toda, amb només vint-i-nou anys, en aquesta aventura que va durar gairebé dos anys des que va desembarcar a Alexandria el 17 d’abril de 1884.

Reunim textos del seu dietari, articles i llibres, fotografies, calcs de relleus i, per primera vegada des del seu retorn d’Egipte, apleguem peces de la seva esplèndida col·lecció d’antiguitats egípcies repartida entre la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú i el Museo Arqueológico Nacional de Madrid.

Durant la seva estada a Egipte va tenir la sort i el privilegi de participar en l’obertura i excavació de la Tomba de Sennedjem a Dayr al-Madīna, Tebes Oest, la primera trobada intacta, esdevenint el primer egiptòleg i arqueòleg català i espanyol.

La vida i la personalitat d’Eduard Toda, enigmàtica i excepcional, és poc coneguda. Toda fou a més de diplomàtic un viatger frenètic, un escriptor impenitent de temes històrics, el desvetllador de l’interès per la cultura catalana de Sardenya, home de negocis d’èxit a Londres, bibliòfil monumental. Amb una considerable fortuna es va instal·lar al monestir d’Escornalbou (Baix Camp) que havia fet restaurar. Gran mecenes de múltiples institucions del país, va donar importants documents de Domènec Badia, Alí Bei, a l’Institut Municipal d’Història de Barcelona. Membre de nombroses comissions, juntes i patronats, i finalment, el promotor incansable de la restauració del Monestir de Poblet (panteó reial dels sobirans de la Corona d’Aragó).

El primer volum, dels dos que formen l’obra, centrat en el període abril 1884 - desembre 1885, publiquem: 259 fotografies / 9 calcs / 1 mapa / 80 peces / 401 notes.


Escribir opinión
Nombre:


Opinión: Nota: HTML no soportado

Valoración: Mala            Buena

Escribe el código de la caja de más abajo (anti spam):

No hay más imágenes de este producto.
Etiquetas: EDUARD TODA, VIATGES,